• Een artist impression van de nieuwbouw.
• Een artist impression van de nieuwbouw. Foto: Van Es Architecten

Plan voor zestien nieuwe appartementen aan het Westeind in Papendrecht

Nieuws 2.250 keer gelezen

PAPENDRECHT • Aan het Westeind 37, 39A, 39B en 41 in Papendrecht wil een projectontwikkelaar nieuwe appartementen bouwen.

Hier staan nu enkele verpauperde bedrijfspanden. Deze worden, als de nieuwbouw doorgaat, deels gesloopt om plaats te maken voor het appartementencomplex. 

Daarin komen zestien appartementen: zes binnen de bestaande bebouwing en tien in een nieuw te realiseren deel aan de oostzijde van het bestaande pand. De koopappartementen, in de categorieën midden en goedkoop, zijn tussen 43 en 65 vierkante meter.

Hoogte wordt maximaal drie woonlagen
Het bebouwde oppervlak blijft vrijwel gelijk (circa 700 vierkante meter). De hoogte wordt maximaal drie woonlagen. De bedrijfspanden werden voorheen gebruikt voor meerdere functies, zoals een amfibieënwinkel, kringloopwinkel en voor de reparatie en verkoop van motoren.

De twee panden aan de noordzijde, die direct aan de dijk staan, blijven bestaan. Het gaat om een woonhuis (Westeind 35) en een tattoo-shop (Westeind 39). Het pand aan de westkant wordt volledig gerenoveerd. 

Aan de zuidkant grenst het perceel aan de rivier De Geul. Hier komt een gemeenschappelijke tuin met een vlonder, moestuin en een siertuin/gras.

Parkeergarage voor twaalf auto’s
Er is een parkeergarage ingepland onder de appartementen. Hier is plaats voor twaalf auto’s. Op het buitenterrein is ruimte voor zeven auto’s. De appartementen krijgen ook eigen fietsbergingen.

Momenteel rust er op de projectlocatie de bestemming ‘Bedrijf’, dus moet het bestemmingsplan worden aangepast om woningbouw mogelijk te maken.

Het complete plan is ter inzage gelegd op de leestafel in het gemeentehuis. 

Tekst: Papendrecht.net

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden