Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe training ‘Veerkrachtige Vrouwen’ in Alblasserdam, speciaal voor mantelzorgers

Nieuws 706 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) start binnenkort met een nieuwe cursus: ‘Veerkrachtige Vrouwen’, speciaal voor mantelzorgers. Deze training is gericht op versterking van het zelfbeeld, het aangeven en bewaken van grenzen, ruimte innemen en omgaan met gevoelens.

Thema’s die voor iedereen van belang zijn maar ook juist voor mantelzorgers. Wanneer je mantelzorger wordt, kunnen rollen veranderen. Oude patronen kunnen boven komen en oude pijn kan worden geraakt. Het kan een uitdaging worden om goed voor jezelf te blijven zorgen, om goed in contact te blijven met jezelf en met de ander en om te begrijpen wat er tussen jou en de ander gebeurt.

Gedurende deze training krijgt men de mogelijkheid om aan zichzelf te werken en waardevolle tools en inzichten op te doen. Iedere bijeenkomst doen we ontspannings- en aandachtsoefeningen, om de ademhaling in moeilijke situaties onder controle te krijgen/houden en om te leren focussen op het positieve. Na zo’n sessie krijgen de deelneemsters huiswerk mee in de vorm van opdrachten die zij moeten maken en teksten die zij moeten lezen.

De training bestaat uit acht reguliere bijeenkomsten en een terugkom-bijeenkomst. Het is de bedoeling dat er gestart wordt wanneer er acht deelnemers zijn. Er zijn geen kosten aan deze training verbonden. De bijeenkomsten zijn op een maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

De cursus wordt gegeven door Marilena Crisci van de Sociale Basis en Mineke Boon, mantelzorgconsulent van de SWA ( Stichting Welzijn Alblasserdam). Locatie: Brughuis, Ieplaan 2 te Alblasserdam.

Voor meer informatie of aanmelding: Mineke Boon via: m.boon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 06-13279540.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app