Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Rijk maakt 25 miljoen euro extra over aan Drechtsteden-Gorinchem voor verbeteringen

Nieuws 693 keer gelezen

DRECHTSTEDEN/GORINCHEM • De regio Drechtsteden-Gorinchem krijgt 25 miljoen euro van het Rijk. Dat geld gaat gebruikt worden om de leefbaarheid en de natuur te verbeteren in het gebied.

Welke projecten precies opgepakt gaan worden, is nog niet bekend. Er zijn ideeën voor werkgelegenheid, opleidingen, gezondheid, kwetsbare natuur en een economie zonder uitstoot van vervuilende stoffen. Welke projecten opgepakt gaan worden, zal binnenkort worden besloten.

Bijzonder
De regio Drechtsteden-Gorinchem is een van de weinige regio’s die twee keer geld heeft gekregen vanuit de Regio Deal. In 2020 sloot de regio al een Regio Deal van 22,5 miljoen euro. Dit heeft een impuls gegeven aan de crisisbestendigheid van het gebied en verbetering van de omgeving, met name aan de oevers.

Wouter Kolff (burgemeester Dordrecht): “Deze tweede Regio Deal toont aan dat het Rijk zich bewust is van de potentie van deze regio voor onze inwoners, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke instellingen en bovendien voor de nationale opgaven.”

Flinke uitdagingen
“Tegelijkertijd worden de flinke uitdagingen waar wij in deze regio voor staan op het gebied van leefomgeving, gezondheid, bestaanszekerheid en kansengelijkheid, niet onderschat. Onze nieuwe Regio Deal aanvraag is gericht op meerdere van die uitdagingen. De projecten, die hiervoor zijn aangedragen door de partners, geven hier concreet invulling aan. Onze goede regionale samenwerking, onder de vlag van Smart Delta Drechtsteden, is daarbij van groot belang.”

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem: “De eerste Regio Deal betekende al een flinke stap voorwaarts, zowel voor het welzijn van onze inwoners als voor de regionale samenwerking. Zo hebben onze gemeenten elkaar gevonden en werken we ook al op verschillende thema’s samen met bedrijfsleven en onderwijs.”

“Dat we opnieuw een flinke bijdrage van het Rijk krijgen om in onze regio te investeren is een hart onder de riem en een enorme stimulans om er samen met vele regionale partners de schouders onder te zetten.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app