Afbeelding

Waterschap Rivierenland: zet woningbouw Wipmolen in Alblasserdam in ijskast

Nieuws 1.148 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Leg de woningbouwplannen op het Wipmolenterrein in Alblasserdam voorlopig stil. Dat vraagt Waterschap Rivierenland van het gemeentebestuur. 

De reden: de watertoets is niet doorlopen. Daardoor heeft het plan ‘inhoudelijke en juridische gebreken’. De gemeente heeft er volgens het waterschap niets aan gedaan om negatieve gevolgen voor het watersysteem op te vangen.

Dat schrijft Waterschap Rivierenland in een brief aan de gemeente Alblasserdam. Daaruit blijkt dat het gemeentebestuur het voorontwerp van het bestemmingsplan niet heeft besproken met het waterschap. Terwijl dit wel verplicht is.

Geheel aangepast of nieuw bestemmingsplan
Waterschap Rivierenland vraagt daarom de gemeenteraad de bouwplannen in de ijskast te zetten, totdat er hier een gesprek over is geweest.

Ook is er het verzoek om burgemeester en wethouders opdracht te geven in overleg te gaan met Waterschap Rivierenland over de watertoets. ‘Om te komen tot een geheel aangepast (of nieuw) bestemmingsplan.’

Timing opmerkelijk
De timing van het verzoek van de provincie is opmerkelijk, omdat Woonkracht10 gisteren het bericht naar buiten bracht dat er een akkoord is over de bouw van 36 woningen op die locatie.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app