• Het vuurwerk zal vanaf verschillende locaties goed zichtbaar zijn.
• Het vuurwerk zal vanaf verschillende locaties goed zichtbaar zijn. Foto: nl.123rf.com

Drie gemeenten organiseren samen grote vuurwerkshow tijdens Oud & Nieuw

Nieuws 947 keer gelezen

PAPENDRECHT/ZWIJNDRECHT/DORDRECHT • Inwoners van Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht kunnen op 31 december samen aftellen naar 2024. Op het Drierivierenpunt is dan een vuurwerkshow te bewonderen. De show wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de drie gemeenten.

De vuurwerkshow belooft weer een kleurrijk spektakel te worden en is in de gemeenten goed te bekijken vanaf de Merwekade en Groothoofd in Dordrecht, en het Merwehoofd en Aviolandapad in Papendrecht

Vuurwerkvrije zones
Met de show op het Drierivierenpunt kan iedereen het nieuwe jaar feestelijk starten met het genieten van prachtig siervuurwerk. Het is een mooi alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk. Dat mag tijdens deze jaarwisseling niet in de binnenstad van Dordrecht evenals in andere vuurwerkvrije zones in de drie gemeenten. Vuurwerkvrije zones zijn er bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen, verzorgingshuizen en de Dordtse Biesbosch.

Voor iedereen
“Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten kunnen we dit jaar een gezamenlijke show aanbieden aan onze inwoners. Op deze manier kan iedere bewoner veilig genieten van goed en mooi vuurwerk. Het is een kans voor iedereen om het feestelijke moment met elkaar te beleven. Ook voor diegene met een minder groot budget”, aldus burgemeester Wouter Kolff uit Dordrecht.

Margreet van Driel, burgemeester Papendrecht: “We breiden dit jaar het aantal vuurwerkvrije zones in Papendrecht verder uit. Veel van onze inwoners hebben gereageerd op de vraag welke gebieden komende jaarwisseling nog meer vuurwerkvrij zouden moeten zijn. Het zelf afsteken van vuurwerk kan daardoor op minder plekken in onze gemeente. Met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt bieden we alle inwoners van Papendrecht de mogelijkheid om met elkaar af te tellen tot het nieuwe jaar én in hun eigen woonplaats te genieten van een geweldig mooi vuurwerk.”

Slachtoffers vuurwerk verminderen
Burgemeester Edo Haan van Zwijndrecht: “Deze vuurwerkshow is een prachtige manier hoe we als drie gemeenten samen op een feestelijke en veilige manier van vuurwerk kunnen genieten. Ieder jaar vallen er veel slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk van consumentenvuurwerk. Ik wil er alles aan doen om dat leed terug te dringen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app