Afbeelding

Begin 2024 duidelijkheid over nieuwe openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s in Alblasserdam

Nieuws 464 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Begin volgend jaar wordt duidelijk waar in Alblasserdam de nieuwe openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Later dan eerder aangekondigd; volgens de gemeente komt dat door de grote inbreng van inwoners.

Het nieuwe laadpalenbeleid wordt de komende weken getoetst op juridische aspecten, zoals de contractinhoud met de nieuwe exploitanten. De verwachting is dat dit begin 2024 gereed is, stellen burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

‘Dit is iets later dan eerder dit jaar was verwacht, vanwege de grote respons tijdens de participatiefase. Het is duidelijk dat het laadpalenbeleid actief leeft onder de bewoners.’ Het college reageert hiermee op vragen van de PvdA over het uitblijven van duidelijkheid over de nieuwe locaties.

Aanvullend onderzoek
De participatie, waarbij de gemeente 167 ideeën en meningen ontving die betrekking hadden op de voorgestelde nieuwe laadpaallocaties, had tot gevolg dat er aanvullend onderzoek naar de nieuwe locaties moest komen.

De nieuwe locatieplankaart zal naar verwachting op de eerste raadsvergadering van 2024 (half februari) aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Op de locatieplankaart zijn de uitbreidingsplaatsen voor elektrisch laden bepaald. 

Exploitanten
Na vaststelling nemen de exploitanten de nieuwe laadplaatslocaties binnen een half jaar in gebruik, anders komt de laadplaatslocatie beschikbaar voor een andere exploitant.

Lees ook:

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app