• Enkele leerlingen van De Lage Waard die meegeholpen hebben bij het gereed maken van de opvang aan de Poldermolen.
• Enkele leerlingen van De Lage Waard die meegeholpen hebben bij het gereed maken van de opvang aan de Poldermolen. Foto: Hans Huisman

Oekraïense vluchtelingen verhuizen van De Palm naar de Poldermolen

Nieuws 904 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Oekraïense bewoners van zalencentrum De Palm verhuizen op zaterdag 2 december naar het pand met de blauwe gevelplaten op Poldermolen 10-18 in Papendrecht.

Maar voor het zover is, moet er nog veel werk verzet worden. Op vrijdag 1 december waren nog diverse bouwlieden en andere werkers aan de slag. Er werd flink getimmerd, gezaagd en schoongemaakt.

Zij kregen vandaag hulp van zo’n 50 leerlingen van De Lage Waard. Zij hielpen met het verhuizen van kasten die beschikbaar zijn gesteld, en met het in elkaar zetten van bedden en IKEA-kasten. Het is voor hen een mooie onderbreking van de reguliere lessen. Zo gaf een leerling aan: “Het is mooi om deze vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen helpen. En het is nog gezellig ook!”

Ook wethouder Arno Janssen (vluchtelingenbeleid) droeg zijn steentje bij.

Op zaterdag 2 december zullen ongeveer 25 leerlingen van het Willem de Zwijger College praktische hulp bieden. In de loop van de middag verhuizen de bewoners zelf en helpen de leerlingen om alle goederen vanuit De Palm over te brengen naar de Poldermolen. 

Locatieleider Marco Brand en assistent-locatieleider Jedinia van der Meulen zijn enthousiast over alle hulp. Ook hun eigen werkomgeving is er flink op vooruit gegaan. Ze hebben eindelijk een eigen kantoorruimte gekregen.

Voor de Oekraïense bewoners komt er na een hele lange en lastige periode eindelijk meer rust en privacy. In De Palm slapen zij namelijk sinds anderhalf jaar in grote slaapzalen. Op de nieuwe locatie zijn er kleinere woonunits waar zij met maximaal drie personen kunnen wonen. Ook hoeven ze niet meer naar buiten om naar een grote tent te lopen om te douchen.

En voor de Bethlehemkerk is het fijn dat ze eindelijk hun grote zaal weer voor hun eigen activiteiten kunnen gebruiken of kunnen verhuren aan Papendrechtse verenigingen.

Hans Huisman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Petra en Talitha met de glazen standaard en een fraaie bos bloemen.
Petra en Talitha goed voor 100 duels voor Papendrecht vrouwen 1 Sport 52 minuten geleden
Afbeelding
Serie creatieve workshops bij wijkvereniging De Kooy in Papendrecht Nieuws 58 minuten geleden
• Een team dat eerder aan de slag ging bij wijkvereniging De Kooy.
Wijkvereniging De Kooy uit Papendrecht zet zich in tijdens NLdoet en kan daarbij hulp gebruiken Nieuws 1 uur geleden