• Een schilderij dat Van Gogh maakte langs de Seine.
• Een schilderij dat Van Gogh maakte langs de Seine. Foto: Aangeleverd

Lezing in Papendrecht over Van Gogh aan de Seine

Nieuws 520 keer gelezen

PAPENDRECHT • Waarom schilderden de kunstenaars Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand aan de Seine vlak buiten Parijs?

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Van Goghmuseum vertelt kunsthistoricus Hoo Man Chan op donderdagavond 14 december bij Volksuniversiteit Papendrecht in een twee uur durende lezing hoe vijf ambitieuze postimpressionisten naar de oevers van de beroemde rivier trokken om te schilderen. Vooral bij Asnières, de voorstad van Parijs, die bekend stond als een idyllische groene plek waar stedelingen hun vrije tijd doorbrachten. Vanwege het veranderende landschap en de goede bereikbaarheid vanuit Parijs gingen kunstenaars er naar toe om te schilderen.

In de tentoonstelling is te zien welke rol Asnières en de Seine hebben gespeeld in de artistieke ontwikkeling van belangrijke postimpressionisten als Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand.

De lezing start om 19.30 uur en de kosten zijn 19,50 euro. Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie