Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bakfiets van de Rotary via Alblasserdam op weg naar Voedselbos in Middelburg

Nieuws 588 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Rotaryclubs ‘Noord en Merwede’ en ‘Alblasserwaard’ hebben samen de estafettebakfiets overgedragen aan Rotaryclub Sliedrecht, op weg naar het Voedselbos in Terneuzen.

De Rotary-bakfiets, die in het kader van het 100-jarig bestaan van Amsterdam naar Middelburg onderweg is, is daarmee weer van plaats gewisseld.

Rotary vraagt met de viering van haar bestaansmijlpaal aandacht voor duurzaamheid en klimaatverandering om bij te dragen aan een betere wereld, door het belang van bomen en bossen voor het klimaat en de gezondheid te benadrukken.

Op 31 december 2023 komt de bakfiets aan in Middelburg, mét de gouden schep, om vervolgens in Terneuzen een voedselbos van 2,5 hectare te planten.

‘Rotaryclub Noord en Merwede’ gaf de bakfiets, die uit Dordrecht kwam, op 15 november door aan Rotaryclub Alblasserwaard in Bleskensgraaf. Wethouder Marten Japenga van Alblasserdam, die onder andere duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, stond in zijn toespraak stil bij het milieubelang en gaf de schep door aan burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam en wethouder Jan Lock van Molenlanden. Wethouder Lock nam daarbij in Bleskensgraaf drie boompjes in ontvangst om in het komende voedselbos te planten. De fietstochten verliepen prima, mede door het goede weer en windje mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie