• Onthulling van het straatnaambord voor het Dokter Rietveld.
• Onthulling van het straatnaambord voor het Dokter Rietveld. Foto: Aangeleverd

Avond over 40 jaar Dorpsbehoud in De Willem in Papendrecht

Nieuws 562 keer gelezen

PAPENDRECHT • De jaarlijkse avond van stichting Dorpsbehoud Papendrecht staat op donderdagavond 30 november in het teken van ‘Veertig jaar Dorpsbehoud(en), ’t was een hôôp werk’.

Het jubileum wordt van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur gevierd, met om ongeveer 20.45 uur een pauze.

Op 22 juli 2023 was het 40 jaar geleden dat Dorpsbehoud werd opgericht. Op verschillende manieren wordt stilgestaan bij die afgelopen 40 jaar. Met foto’s, korte presentaties (onder andere onthullingen naamborden Dokter Rietveldplein (1985) en Pieter de Koninghof (2005) viering van 50 jaar Weense Plein), enzovoorts. Verder diverse anekdotes voorafgaand aan het bereiken van een Dorpsbehoud doel.

In het Dorpsjournaal komen activiteiten aan bod van Dorpsbehoud in woord en beeld, van november 2022 (de vorige donateursavond) tot heden, alsmede andere zaken die opvielen.

Ook is er weer de rubriek ‘Herinnert u zich deze nog?’, het favoriete onderdeel van veel bezoekers, waarbij alle aanwezigen zich mogen bemoeien met de getoonde plaatjes, wat meestal uitmondt in een vrolijke chaos.

Verder wordt er gezamenlijk ‘een versie’ gezongen en wordt er vooruitgekeken naar het komende jaar, met aandacht voor de 80-jarige herdenking van de crash met de Lancaster Popeye en het 75-jarig bestaan van de muziektent, sinds 1987 eigendom van Dorpsbehoud.

In de pauze en na afloop kan men gebruik maken van de verlengde boekenactie. Alle boeken tot 5 euro gaan voor 2 euro en alle boeken tot 10 euro gaan voor 5 euro. Ook is een voorraadje kleine Ertepellers en handgebreide slofjes te koop.

Donateurs, die hebben betaald, ontvangen 1 kaartje gratis, het tweede voor 2 euro en meer kaartjes voor 7,50 euro. Niet-donateurs betalen 7,50 euro per persoon.

• De onthulling van het straatnaambord voor de Pieter de Koninghof.
• Het Weense Plein.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie