Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inloopdag in Dordrecht voor zorgverzekering met korting voor lage inkomens

Nieuws 533 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Op het Werkplein van de Sociale Dienst Drechtsteden aan de Spuiboulevard 298 in Dordrecht wordt op woensdag 6 december een inloopdag gehouden over de zorgverzekering met korting voor mensen met een laag inkomen: de Gemeentepolis Drechtsteden.

De Gemeentepolis Drechtsteden is een zorgverzekering waar minder dan normaal voor wordt betaald. Dit komt omdat de gemeente korting geeft.

Inwoners kunnen gebruikmaken van de gemeentepolis als het inkomen van het huishouden niet meer is dan 2801,00 euro bruto per maand. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld. Het inkomen van een huishouden is het bruto inkomen van inwoner plus het bruto inkomen van een partner. Het inkomen van inwonende kinderen of andere huisgenoten telt niet mee. Als iemand alleen woont, telt alleen het eigen inkomen mee.

Peter Heijkoop, voorzitter GR Sociaal, geeft aan waarom de gemeentepolis belangrijk is. “Inwoners die het financieel moeilijk hebben bezuinigen vaak op hun zorgverzekering, door het eigen risico te verhogen, voor een beperkt pakket te kiezen of zelfs helemaal geen zorgverzekering afsluiten. Dit is niet zonder risico door de kans op schulden en ernstige gezondheidsproblemen. Met de gemeentepolis geven we inwoners van de Drechtsteden met een lager inkomen de mogelijkheid om zich voor een lager maandbedrag goed te verzekeren. Ik moedig inwoners aan om te kiezen voor zekerheid, hun gezondheid en geen onverwachte rekeningen.”

De inloopdag duurt van 09.00 uur tot en met 17.00 uur. Inwoners hoeven geen afspraak te maken, zij kunnen langskomen wanneer het hen uitkomt.

Op de website www.gezondverzekerd.nl/drechtsteden staat meer informatie over deze pakketten en is er een keuzehulp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie