• De flyboard Piet in actie.
• De flyboard Piet in actie. Foto: Aangeleverd

Attractieve Sinterklaasintocht in Papendrecht

Nieuws 1.078 keer gelezen

PAPENDRECHT • Sinterklaas met zijn Pieten komen op zaterdag 18 november aan in de jachthaven van Papendrecht.

Het terrein bij de Jachthaven gaat om 11:00 uur open. Daar zijn tussen 11:00 en 12:00 uur verschillende activiteiten, zoals de Pietendisco Liveshow. Bij de Pietendisco Liveshow draait Disco Piet de allergrootste en coolste Sinterklaas disco hits en zorgt er samen met de Dans Pieten voor dat de kinderen helemaal uit hun dak gaan!

De Flyboard Piet
Ook dit jaar is Flyboard Piet weer aanwezig in de Jachthaven. Door middel van twee krachtige waterstralen, opgewekt door een waterscooter, kan Flyboard Piet hoog boven het water de coolste trucs doen.

De Knotkids zijn ook weer van de partij om samen met de kinderen de leukste Sinterklaas liedjes te zingen

Rond 12.00 uur is de aankomst van Sinterklaas. Om 12.05 uur stapt Sinterklaas over op een klein bootje. Hij vaart dan nog een rondje door de haven voordat hij voet aan wal zet. Sint zal welkom worden geheten in Papendrecht door burgemeester Margreet van Driel. Sinterklaas zal de winnaars van de kleurwedstrijd bekend maken en samen met de Knotkids nog wat liedjes zingen.

Rondwandeling
Om 12.30 uur begint Sinterklaas met een rondwandeling door de jachthaven, waarbij hij uiteraard gedag wil zeggen tegen alle kinderen die hem zijn komen verwelkomen.

Daarna start zijn rondrit. Sinterklaas zal met zijn stoet via Winkelpark De Meent door Papendrecht trekken, langs winkelcentrum Wilgendonk en winkelcentrum Westpolder. De Pieten zullen pepernoten uitdelen en de Pietenband en de DJ-Piet zullen muziek maken.

Route
De route van de rondrit door Papendrecht is als volgt: Om de Jachthaven, dan naar de Pontonniersweg, via klein stukje Veerdam naar het Oude Veer, rechtsaf naar de Veerweg/Promenade en dan rechtsaf door de Meentpassage. Via de Overtoom kan iedereen invoegen met stoet bij kruising Weteringssingel. Dan gaat men vervolgens naar de Muilwijckstraat, van de Muijlwijckstraat rechtdoor naar de Rozenstraat en door op de Goudsbloemstraat. Aan het einde gaat men rechtsaf de Lange Tiendweg op, linksaf op de Kenedylaan richting de Platanenlaan. Daar doet Sint winkelcentrum Wilgendonk aan. Na een korte stop vervolgt de stoet via de Kastanjelaan, de Wieklaan en de Molenlaan naar de Burgemeester Keijzerweg en de Jan Steenlaan om winkelcentrum Westpolder te bezoeken. Het feest is rond 16.00 uur afgelopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie