• Fit-Kidz actiteiten tijdens een viering van Koningsdag.
• Fit-Kidz actiteiten tijdens een viering van Koningsdag. Foto: Bert Bons

Fit-Kidz uit Papendrecht snapt voorwaardelijke boete niet: ‘Vrijwel alle tekortkomingen opgelost’

Nieuws 675 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft Fit-Kidz deze week een voorwaardelijke boete opgelegd, omdat de GGD op twee Buitenschoolse Opvang locaties herhaaldelijk overtredingen heeft geconstateerd. De organisatie reageert verbolgen, omdat vrijwel alle tekortkomingen allang opgelost zouden zijn.

“Helaas heeft de gemeente besloten om een pittig persbericht te publiceren”, vertelt Dani Munoz, directeur van Fit-Kidz. “Ik als houder maar ook als persoon ben ik zeer teleurgesteld in de keuze waarop de gemeente dit heeft doorgedrukt. Dit omdat ik tijdens het gesprek met de wethouder al heb aangegeven dat de meeste punten al zijn opgelost. Na het gesprek heb ik mijn zienswijze ingediend en deze met bijlage en bewijslast toegestuurd waarin per punt is beschreven welke zijn opgelost.”

Overtredingen
De overtredingen die door de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) zijn gezien, betreffen de locaties Buiten BSO aan de Kamerlingh Onneslaan en de Sport BSO aan de Andoornlaan. De GGD constateerde dat Fit-Kidz zich structureel niet houdt aan de Wet Kinderopvang.

Zo zou er op de locaties onvoldoende geschoold personeel aan het werk zijn. Er zijn zorgen over het pedagogisch klimaat. En het veiligheids- en gezondheidsbeleid wordt niet nageleefd. Verder worden ouders worden onvoldoende geïnformeerd en er is geen goede klachtenregeling.

Tekort geschoten
“Dat er tekortkomingen zijn staat niet ter discussie”, erkent Munoz.” Daar hebben door de extreme strenge inspecties meerdere kinderopvang mee te maken. Maar de manier waarop dit is gepubliceerd, daarmee heb ik moeite. Ik reacties op het bericht van de gemeente voorbijkomen, die totaal niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daar zou de gemeente ook zijn verantwoordelijkheid voor moeten pakken in plaats van het te laten gaan.”

“Wij hebben namelijk geen onbevoegd personeel, en het pedagogisch klimaat is gewoon voldoende. Gelukkig hebben wij enorm veel hartverwarmende positieve berichten gekregen van ouders die zich hier ook niet in kunnen vinden en gewoon zeer tevreden zijn over onze opvang.”

Publicatie doorgezet
Waar Munoz vooral mee zit, is het feit dat de gemeente de publicatie van de opgelegde voorwaardelijke boete heeft doorgezet, terwijl hij vóór de publicatie van het persbericht al had aangegeven had dat 90 procent van de tekortkomingen opgelost is.

“Het is zuur en het is nou eenmaal gepubliceerd daar kan ik niets meer aan doen. Maar ik ga het zeker niet hierbij laten. Ik sta in ieder geval zoals altijd voor de mensen die echt willen weten hoe het zit open voor vragen.”

De gemeente heeft Fit-Kidz meerdere voorwaardelijke boetes opgelegd. Als de situatie bij de volgende inspectie van de GGD niet is verbeterd, moet Fit-Kidz de boetes betalen. “Als de organisatie Fit-Kidz zich niet structureel aan de regelgeving en de Wet Kinderopvang houdt, kan de gemeente beslissen beide locaties uiteindelijk te sluiten”, aldus de gemeente Papendrecht in het genoemde persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app