Afbeelding
Foto: Delta Netwerk

Werken aan glasvezel mag niet meer op zondag in Papendrecht

Nieuws 2.283 keer gelezen

PAPENDRECHT • De werkzaamheden in verband met de aanleg van glasvezel mogen niet meer uitgevoerd worden op zondag.

Dat heeft wethouder Arno Janssen afgelopen donderdagavond meegedeeld tijdens de gemeenteraadsvergadering in Papendrecht. Hij reageerde daarmee op vragen die door de SGP werden gesteld.

“De SGP-fractie heeft vernomen dat er in de afgelopen weken door de betrokken partij of de aannemer diverse keren op zondag werkzaamheden zijn verricht in de openbare ruimte”, aldus SGP-raadslid Arjan Boersma tijdens de raad.

Concreet ging het om werkzaamheden op en in de openbare wegen en fietspaden aan de Ketelweg, de Geulweg en aan de Kerkbuurt, waarbij soms zelfs een trilplaat werd gebruik om straatwerk dicht te maken.

Arjan Boersma: “Dit stuit ons tegen de borst. Het is strijdig met de zondagsrust en wat ons betreft volstrekt onnodig dat dit op zondag gebeurt.”

Wethouder Arno Janssen ging hierin mee. Hij vertelde dat de gemeente geen ontheffing heeft verleend om op zondag te werken en dat het dus ook niet mag. “De aannemer is erop aangesproken dat er geen werkzaamheden meer op zondag mogen plaatsvinden.”

“Goed dat er is opgetreden”, reageerde Boersma hierop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie