• Er wordt elke avond zwaar vuurwerk afgestoken op het Marktplein in Papendrecht.
• Er wordt elke avond zwaar vuurwerk afgestoken op het Marktplein in Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Groepje kinderen zorgt voor veel overlast op Marktplein in Papendrecht

Nieuws 1.099 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een groep kinderen zorgt de afgelopen week voor veel overlast op het Marktplein in Papendrecht. Ze steken zwaar vuurwerk af, gooien met eieren en intimideren bewoners en passanten die er iets van zeggen.

“Het is vorige week zondag begonnen”, vertelt een van de omwonenden, die bijna elke avond de politie belt om de overlast door te geven. “Het was die zondagavond lekker weer en we zaten buiten. Ze kwamen op hun fietsen over het terras scheuren en daar zeiden we iets van. Ze vroegen gelijk op een felle manier of we wat tegen buitenlanders hebben. Nou dat hebben we niet, maar er was niet mee te praten.”

Sindsdien wordt er elke avond zwaar vuurwerk afgestoken op het Marktplein. “We maken er telkens melding van bij de politie, maar als die dan arriveert, zijn de relschoppers alweer vertrokken”, vervolgt de man, die liever anoniem wil blijven.

BOA’s bekogeld
Hij weet dat ook andere omwonenden van De Markt de politie geregeld bellen. Ook de gemeente Papendrecht is op de hoogte gesteld. “De BOA’s zijn een keer uitgerukt, maar zij werden met eieren bekogeld.”

Het gaat volgens de buurtbewoners in het centrum om een groepje van tien tot twaalf jongeren. Hun leeftijd wordt geschat op negen tot ongeveer veertien jaar.

Politie
De politie weet van de overlast en probeert die te laten stoppen. “We zijn bekend met verschillende meldingen van vuurwerkoverlast op de Markt in Papendrecht. Dit wordt veelal gedaan door jeugd. Deze jongeren controleren we en halen we uit de anonimiteit”, meldt woordvoerder Marjolijn Vrolijk van de politie.

Het is niet duidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. En de overlast blijft maar doorgaan. Elke avond wordt er vuurwerk afgestoken en worden er eieren gegooid tegen ruiten en door open ramen.

Mensen zijn bang
“Er wonen hier veel oude mensen, sommigen zijn ziek. Mensen worden bang en durven de straat niet meer op. Een keer werd iemand door de jongeren gesommeerd om zijn telefoon af te geven, omdat ze dachten dat hij foto’s of filmpjes had gemaakt van de overlast”, aldus de omwonende.

Hij wil een petitie starten en die aan de gemeente Papendrecht aanbieden. “We moeten druk op de ketel zetten, want dit moet echt ophouden!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app