Afbeelding
Foto: stockfoto
update

Verdronken inwoner Nieuw-Lekkerland redde leven 5-jarig zoontje

Nieuws 3.788 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De 33-jarige inwoner van Nieuw-Lekkerland die woensdag verdronk tijdens een noodlottig ongeval in Frankrijk, redde het leven van zijn 5-jarig zoontje.

Dat meldt een bron uit de directe omgeving van de getroffen familie. De Nieuw-Lekkerlander zat samen met zijn zoontje in een kano. Op een bepaald punt in het kanaal waar ze voeren bevond zich een betonnen opening, waardoor water werd aangezogen. 

Ze kwamen in de stroom daarvan terecht en sloegen om. Het zoontje had een zwemvest om. Zijn vader en een zwager doken in de opening en wisten hem boven water te halen. Ze gaven hem door aan twee andere familieleden die ook in de kano zaten en overboord waren geslagen. Zij wisten op het droge te komen.

Veiligheid
De twee mannen werden opnieuw naar beneden gezogen; de ene wist zich af te zetten en zich in veiligheid te brengen, de inwoner van Nieuw-Lekkerland lukte dat niet. Hij werd door de sterke stroming meegenomen.

Kort daarna zagen zijn familieleden hem even verderop drijven. Een zwager heeft hem nog gereanimeerd, maar die hulp kwam te laat voor hem.

Half uur
Zijn 25-jarige zwager uit Brandwijk - die in een andere kano voer - sprong hem na om hem te redden, maar ook voor hem was de stroming te sterk. Hij was onvindbaar. Een duikteam ging te water en vond hem ruim een half uur later. 

De twee omgekomen zwagers waren met een grote groep familieleden op vakantie. Het is hun bedoeling zo snel mogelijk naar huis terug te keren.

Ambassade
Met hulp van de Nederlandse ambassade worden momenteel de formaliteiten geregeld om ook op zo kort mogelijke termijn de twee zwagers terug te kunnen brengen.

Burgemeester
Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden laat in een reactie weten met grote verbijstering het nieuws van het ongeluk te hebben vernomen.

‘Met elkaar op vakantie en nu gedompeld in hartverscheurend verdriet. Van harte leef ik mee en ik wens de families heel veel sterkte toe.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden