Afbeelding
Foto: 123RF

Papendrecht wil sportprestaties meer gaan waarderen

Nieuws 1.055 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een meerderheid van de gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond 6 juli besloten om sportprestaties meer te gaan waarderen.

“Een blijk van hulde en waardering op zijn plaats is bij bijzondere prestaties van sporters”, vindt Corrie van Middelkoop van het CDA. Ze diende namens haar partij een motie in om dat vorm en in houd te gaan geven.

Ze kreeg daarbij steun van PAB, ChristenUnie, SGP, PvdA en GroenLinks. D66, VVD en Onafhankelijk Papendrecht stemden tegen. Zij waren onder meer van mening dat het niet wijs is om het enkele jaren geleden afgeschafte Sportgala weer nieuw leven in te blazen. D66 vond dat de gemeente al wat doet om sporters te waarderen, omdat de burgemeester nu al de gewoonte heeft om op bezoek te gaan bij een team dat kampioen is geworden.

Volgens de voorstanders van de motie is dat ook niet direct de bedoeling. Zij wilden enkel sporters en hun prestaties in het zonnetje zetten, omdat dat stimulerend werkt voor andere sporters en zo een gezonde leefstijl bevordert.

Wethouder Jan Dirk van der Borg stond positief tegenover de motie: “We delen het standpunt dat het belangrijk is en die waardering uiten we als gemeente nu nog te weinig.” Hij opperde het idee om hierbij de samenwerking te zoeken met Alblasserdam. “Want ik heb begrepen dat zij daar ook over ditzelfde onderwerp nadenken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden