• Het meten van de afstanden om de winnaar te bepalen.
• Het meten van de afstanden om de winnaar te bepalen. Foto: Aangeleverd

Boules Amis uit Papendrecht viert jubileum met regionaal toernooi

Nieuws 757 keer gelezen

PAPENDRECHT • Jeu-de-boulesvereniging Boules Amis uit Papendrecht bestaat 40 jaar en viert dat jubileum op zaterdag 17 juni met een jubileumtoernooi in het Vondelpark.

Wat in 1982 begon als een kleine jeu-de-boulesvereniging, destijds genaamd De Boulende Ertepeller, groeide uit tot Boules Amis, een bloeiende club die dit jaar haar 40-jarig jubileum viert. Op zaterdag 17 juni zullen spelers van 20 boulesverenigingen uit de regio Zuid-Holland samenkomen om hun vaardigheden te tonen. Dit jubileumevenement markeert een mijlpaal voor Boules Amis, die hun bescheiden begin in het park herdenkt en viert hoe ver ze zijn gekomen.

Toen de jeu-de-boulesvereniging werd opgericht, speelden de leden op de paden van het Vondelpark, met toestemming om gebruik te maken van de faciliteiten van Garage van Wijngaarden. Het duurde echter tot 1989 voordat de vereniging haar eigen onderkomen kreeg. Een verwaarloosd terrein naast de Volksuniversiteit in Papendrecht werd omgetoverd tot jeu-de-boulesbanen, na veel inspanning om de grond geschikt te maken voor het spel. Op 30 september 1989 werden de banen feestelijk geopend door burgemeester Bandell.

Sinds die tijd heeft Boules Amis haar thuisbasis naast de Volksuniversiteit en hebben ze zich ontwikkeld tot een enthousiaste gemeenschap van jeu-de-boulesliefhebbers. Hun veertigjarig jubileum wordt gevierd met een toernooi waarbij spelers uit Zuid-Holland de kans krijgen om hun vaardigheden te laten zien.

Het evenement zal plaatsvinden in het Vondelpark, dezelfde plek waar de vereniging haar eerste stappen zette. De gemeente heeft toestemming gegeven om de paden van het park te gebruiken, en de organisatie hoopt dat de festiviteiten geen overlast zullen veroorzaken voor andere bezoekers en fietsers.

Belangstellenden in jeu de boules kunnen ene kijkje komen nemen tijdens het toernooi in het Vondelpark of de wekelijkse speelavonden bezoeken op woensdag achter de Volksuniversiteit. Het spelplezier en de gezelligheid van jeu de boules in Papendrecht zijn duidelijk zichtbaar tijdens de clubcompetitie, die in april is gestart en tot eind september zal duren. Na afloop van de competitie kunnen de banen vrij worden gebruikt voor spelplezier. Wie minstens 10 woensdagavonden meespeelt, kan al deelnemen aan de clubcompetitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden