• Dennis van Aarssen tijdens het concert van zaterdagavond.
• Dennis van Aarssen tijdens het concert van zaterdagavond. Foto: Aangeleverd

Excelsior Papendrecht en Dennis van Aarssen zetten uitverkocht theater op zijn kop

Nieuws 1.070 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op 3 juni werd het publiek in Papendrecht getrakteerd op een onvergetelijke avond vol muzikale magie. Het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht, onder leiding van dirigent Ruud Welle, en de getalenteerde zanger Dennis van Aarssen, brachten een concert dat alle verwachtingen overtrof.

Met de toevoeging van zangeres Maddy Janssen, dansgroep Bounce en een indrukwekkende line-up van solisten uit eigen gelederen, werd het een bijzondere avond.

Het concert opende met een virtuoze ouverture van de beroemdste hits van Frank Sinatra, waarin het orkest schitterde met haar onberispelijke timing en virtuoze klank. Dirigent Ruud Welle toonde meesterlijke precisie in zijn leiding en bracht de muziek tot leven met een perfect gevoel voor dynamiek en expressie.

Dennis van Aarssen betrad het podium en betoverde het publiek met zijn weergaloze stem. Vanaf de allereerste noot wist hij de luisteraars te raken met zijn warmte, emotie en onmiskenbare charisma. Zijn interpretaties van tijdloze hits van onder andere Frank Sinatra en Michael Bublé waren fenomenaal, variërend van hartverscheurende ballades tot swingende jazzstandards. Het samenspel tussen van Aarssen en Maddy Janssen, de vaste achtergrond zangeres van van Aarssen, voegde een extra dimensie toe aan de muzikale arrangementen en gaf de avond nog meer afwisseling.

De toevoeging van dansgroep Bounce bracht visuele pracht en dynamiek in het concert. Hun energieke en synchrone bewegingen vulden de muziek perfect aan en zorgden, samen met een fantastische lichtshow, voor een complete theateravond die zowel het oog als het oor streelde. De combinatie van muziek en dans creëerde een unieke en meeslepende ervaring die het publiek in extase bracht.

De solistische optredens van Daan Roosenbrand, Corné de Keizer en Mirjam Vonk waren heel mooi. Daan Roosenbrand soleerde onder andere op het nummer ‘Against All Odds’ van Phil Collins, waarbij hij met zijn alt-saxofoon de melancholie en kracht van het nummer tot uiting bracht. Zijn technische virtuositeit en gevoelige interpretatie raakten het publiek. Corné de Keizer soleerde op het nummer ‘Wave’ en liet zijn trombone spreken met een warme en expressieve klank. Zijn solospel bracht de melodie tot leven en creëerde een levendige dialoog tussen de trombone en het orkest. Mirjam Vonk soleerde op sopraan-saxofoon, onder andere op het nummer ‘An Englishman in New York’ van Sting. Haar sopraan-saxofoon zorgde voor een betoverende klank en voegde een uniek karakter toe aan het nummer.

Het samenspel tussen Het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht, Dennis van Aarssen, Maddy Janssen, dansgroep Bounce en de solisten was prachtig. Het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht heeft wederom bewezen een buitengewoon ensemble te zijn dat de harten van zijn luisteraars weet te veroveren.

Op zaterdagmiddag 1 juli kunnen muziekliefhebbers opnieuw genieten van het orkest tijdens het Excelsior Muziekfeest Op Het Plein. Op die middag zullen alle onderdelen van Excelsior te bewonderen zijn op het plein voor het verenigingsgebouw van Excelsior. Tevens zijn de kaarten voor de volgende concerten, het kerst- en nieuwjaarsconcert van Het Groot Orkest, al te bestellen op de website van theater De Willem. Meer informatie over het Excelsior Muziekfeest Op Het Plein en de concerten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie