• Gilles Michels van MOV.
• Gilles Michels van MOV. Foto: Aangeleverd

Nieuwe dirigent MOV presenteert zich tijdens Zomerconcert

Nieuws 685 keer gelezen

DORDRECHT • Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) in Dordrecht heeft na het vertrek van Patrick van der Linden in januari dit jaar een nieuwe dirigent: Gilles Michels.

Vanaf februari is Gilles met het koor aan het werk en het resultaat presenteren zij op vrijdag 9 juni. In de Augustijnenkerk in Dordrecht brengen zij om 20.00 uur een Zomerconcert met Engelse romantiek. Werken van Elgar en Vaughan Williams staan op het programma. Van Elgar het meeslepende ‘From the Bavarian Highlands’ een werk uit 1894 bestaand uit zes meeslepende koorliederen die Elgar componeerde bij de gedichten die zijn vrouw schreef over zes favoriete plekken van het echtpaar in Beieren.

Daarnaast worden twee delen gezongen uit het indrukwekkende Dona Nobis Pacem, dat Vaughan Williams componeerde in 1936 op drie gedichten van Walt Whitman. Het deel ‘Dirge for Two Veterans’ stamt al uit 1914 en gaat over een vader en een zoon die sneuvelen in de oorlog. Het aangrijpende werk, dat MOV op 3 november in zijn geheel uitvoert, is een aanklacht tegen oorlog en bloedvergieten.

Medewerking aan het concert wordt verleend door Frank Hermans (bas-bariton), Myrto Tzelisi (piano), en de jonge violistes Irina Svirina en Natalia Lyadova, onder leiding van Gilles Michels.

Gilles Michels is een gerenommeerd dirigent die zijn sporen in het vak verdiend heeft. Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en dirigeerde koren in Haarlem, Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Purmerend en Utrecht. Hij was tussen 1996 en 2009 docent en cursusleider bij de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten in Utrecht en was voorzitter van het Nationaal Koorfestival 2007-2008 dat iedere 2 jaar de eretitel ‘koor van het jaar’ uitlooft aan amateurkoren op hoog niveau.

Gilles is naast MOV vaste dirigent van het Haags Barokgezelschap, de Cantorij van de Badkapel Scheveningen, het Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht, Kamerkoor Con Passione uit Leiden en het Nederlands Zang Theater uit Amsterdam.

In een interview op de site van MOV prijst hij de goede stemmen bij MOV en verheugt hij zich er op grote werken met het koor uit te voeren, zoals het Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams en het Requiem van Saint Saëns.

Het concert begint om 20.00 uur in de Augustijnenkerk, Voorstraat 216 Dordrecht. Kaarten bestellen á 18,50 euro kan via www.oratoriumdordrecht.nl/concerten of per mail via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl. Kaarten aan de zaal kosten 20 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie