Afbeelding
Foto: 123RF.com

SDD verkort aflosperiode van nieuwe minnelijke schuldregelingen naar 18 maanden

Nieuws 632 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Vanaf 1 juli zal de aflosperiode van een minnelijke schuldregeling (Msnp) door dee Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) worden gehalveerd naar 18 maanden.

Bij een minnelijke regeling werken schuldeisers vrijwillig mee aan het tot stand brengen van een schuldregeling, zonder tussenkomst van een rechter. Door de verkorting van de aflosperiode zullen inwoners sneller verlost zijn van problematische schulden. Daarnaast wordt de drempel voor het aanvragen van een schuldhulpregeling verlaagd.

Minister Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een kamerbrief aangekondigd dat naast de verkorting van de wettelijke schuldregeling (Wsnp), waarbij de vaststelling via de rechter verloopt, ook de aflosperiode van een minnelijke schuldregeling (Msnp) wordt verkort naar 18 maanden.

Om te voorkomen dat er een wirwar aan verschillende werkwijzen ontstaat, hebben gemeenten, het ministerie en brancheorganisaties geadviseerd om per 1 juli 2023 te beginnen met de nieuwe regeling. De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) zal vanaf die datum de nieuwe minnelijke schuldregelingen met een aflostermijn van 18 maanden uitvoeren. Het gaat hierbij alleen om de aflostermijn bij een succesvolle schuldregeling. Voorafgaand aan de 18 maanden is er een stabilisatiefase, ook wel het voortraject genoemd.

Wat deze verandering betekent voor inwoners met een lopende schuldregeling is nog niet duidelijk. De SDD streeft ernaar om deze inwoners zo spoedig mogelijk te informeren over de gevolgen van de nieuwe regeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden