Afbeelding
Foto: Peter Stam

Nieuw hondenstrandje in Alblasserdam feestelijk geopend

Nieuws 926 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bij De Alblas, naast de Oude Torenbrug in Alblasserdam is woensdagmiddag 31 mei een nieuw hondenstrandje geopend.

Bij de opening waren zo’n veertig mensen en ruim twintig honden aanwezig. Wethouder Marten Japenga sprak de aanwezigen toe en riep daarbij op om het gebied schoon te houden.

De wethouder vertelde verder: “Dit is een plek waar honden heerlijk vrij kunnen rennen, spelen en zwemmen. In tegenstelling tot het Lammetjeswiel, kunnen honden hier het hele jaar door het water in. Kortom, een mooie nieuwe voorziening in Alblasserdam voor honden en hun baasjes.”

Hij vervolgde: “Nu komen hier twee plekken samen, die even belangrijk zijn. Een jongerenontmoetingsplek en een hondenstrandje. Het één heeft geen voorrang op het ander. De jongeren willen hier niet verdrongen worden. Deze plek is dus voor meerdere groepen en respecteer elkaars belangen. Om die reden hebben we ook een bord geplaatst met wat regels.”

Tijdens de toespraak was er applaus voor de initiatiefnemers Yvonne Verschoor en Bianca van Verk van Hondeneigenaren Alblasserdam. Ook de ambtenaren die zich met het project hebben beziggehouden, werden in het zonnetje gezet. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het hondenstrandje bij het Lammetjeswiel zou worden aangelegd, maar daar bleken bevers in de buurt te zitten en dus ging dat niet door.

Het hondenstrandje naast de Oude Torenbrug is omheind met een hek is en is 630 vierkante meter groot. De aanleg van het strandje kost ongeveer 23.000 euro. “We hebben de gelegenheid aangegrepen om in de nabije omgeving ook het een en ander op te knappen. Deze aanvullende werkzaamheden kosten ongeveer 12.000 euro. In totaal gaat het dus om een project van 35.000 euro,” zo laat de gemeente Alblasserdam weten.

Bij vertrek was er voor alle aanwezige hondenbezitters nog een ‘doggybag’ met diverse hondenproducten beschikbaar.

Peter Stam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 20 uur geleden
• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden