Afbeelding
Foto: 123RF.com

Woonkracht10 slachtoffer hackaanval, gegevens huurders uit Papendrecht en Alblasserdam mogelijk openbaar gemaakt

Nieuws 963 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Woningbouwvereniging Woonkracht10 heeft op vrijdagochtend 5 mei bekendgemaakt dat ze in het weekend van 22 en 23 april 2023 het slachtoffer geworden is van hackers.

Dat deelt bestuurder Liesbeth Groeneveld mee in een mail aan haar huurders, die vrijdagochtend is verzonden.

Dreiging publicatie
Groeneveld: “De criminelen hadden toegang tot onze data en zeggen dat zij bij deze aanval gegevens hebben gestolen. Ook dreigen zij deze gegevens te publiceren. We weten niet precies tot welke data de criminelen toegang hadden en of er data gestolen is. Externe deskundigen doen hier onderzoek naar. Wel ondernamen we direct actie om de systemen en gegevens zo goed mogelijk veilig te stellen.”

Datalek
Omdat de criminelen toegang hadden tot data waarin persoonlijke gegevens van huurders, medewerkers en andere betrokkenen staan, is er sprake een datalek. Woonkracht10 heeft daarom melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de politie.

Vervelende situatie
Groeneveld: “Ondanks alles wat we doen om uw gegevens veilig te houden, is het de cybercriminelen toch gelukt om ons aan te vallen. We ondernamen direct actie om de schade te beperken. Samen met externe deskundigen doen wij er alles aan om te zorgen dat u hier zo min mogelijk last van heeft. Wij begrijpen dat dit een vervelende situatie voor u is.”

Woonkracht10 is werkzaam in Papendrecht, Alblasserdam en Zwijndrecht.

Hans Huisman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app