Afbeelding
Foto: Bert Bons

Geert Ouweneel verzorgt tweede lezing over de geschiedenis van Alblasserdam

woensdag 14 februari 2024 20:00

20:00, Alblasserdam, Landvast. Geert Ouweneel verzorgt op woensdagavond 14 februari een lezing voor leden van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en andere belangstellenden. Onderwerp: Grepen uit de geschiedenis van Alblasserdam (deel 2). Plaats van handeling is: Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4. Aanvang 20:00 uur. Zaal open 19:30 uur. De toegang is vrij.

In november heeft Geert Ouweneel een boeiende lezing gehouden over de ontwikkelingen in Alblasserdam. Hij had zoveel stof dat een gedeelte niet aan de beurt is gekomen. Om die reden zal hij een vervolg geven aan deze lezing, waarin diverse aspecten uit de dorpsgeschiedenis aan de orde komen. 

Niet op alle onderwerpen wordt even diep ingegaan. Wel biedt het de spreker de gelegenheid om een aantal feiten die hij in de archieven heeft gevonden en die nergens, of soms wel hier en daar, maar dan verkeerd worden vermeld, onder de aandacht te brengen.