Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dansvoorstelling met The Ukrainian Ballet of Peace

zondag 2 april 2023 14:30

14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treedt op zondag 2 april vanaf 14.30 uur The Ukrainian Ballet of Peace op met de dansvoorstelling Sleeping Beauty.

The Ukrainian Ballet of Peace brengt Pjotr Iljitsj Tsjaikovski’s betoverende verhaal van prinses Aurora, beter bekend als Doornroosje.

In een glorieus koninkrijk wordt iedereen uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora, behalve de kwaadaardige fee Carabosse. Boos als ze is, spreekt ze een vloek uit over Aurora. Op haar 16e verjaardag zal zij zich prikken aan een spinnen-wiel en sterven. De goede fee Lilac Fairy weet de vloek te doorbreken, Aurora zal niet sterven maar 100 jaar in slaap vallen. Ze kan alleen wakker gekust worden door een knappe prins…

Dit balletsprookje kenmerkt zich door sierlijke choreografie, prachtige arrangementen en weelderige kostuums. Olga Kifyak is de 1st solist van The Ukrainian Ballet of Peace. Zij heeft internationaal meerdere publiekelijke en professionele awards gewonnen en wordt geroemd om haar ongelooflijk voetenwerk en gracieuze bewegingen.

The Ukrainian Ballet of Peace tourt sinds 2006 internationaal met diverse succesvolle producties. Het ballet staat onder artistiek leiding van Aleksandra Fedorina, die meermaals is onderscheiden voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van het nationaal ballet van Oekraïne.

Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.