Afbeelding
Foto: BREMM

Paasconcert ‘Hij was Een van ons’ in Grote Kerk van Alblasserdam

zaterdag 1 april 2023 20:00

20:00, Alblasserdam, Grote Kerk. Op zaterdag 1 april en op Stille Zaterdag 8 april wordt het paasconcert ‘Hij was Eén van ons’ uitgevoerd in de Grote kerk aan de Cortgene in Alblasserdam.

Een samengesteld projectkoor met leden uit de regio Alblasserwaard zijn het afgelopen jaar bezig geweest de muziek van dit bijzondere project in te studeren. Alle teksten en muziek zijn geschreven door dirigent en musicus Martin de Jong. Robert de Bruin zal als solist de rollen van de betrokken personages voor zijn rekening nemen.

Het geheel wordt muzikaal begeleidt door een zevenkoppig professioneel combo. Dominee Jan Reijm is verantwoordelijk voor de verbindende teksten tijdens het concert.

Tijdens het concert komen allerlei ooggetuigen uit Jezus’ tijd aan bod. Denk aan Zijn discipelen en Maria Magdalena, maar ook minder besproken personages, zoals Simon van Cyrene en Nicodemus. Hoe keken zij naar de gebeurtenissen? En naar de wending die het verhaal in korte tijd nam: van Jezus loven en Hem met palmtakken binnenhalen tot de Zoon van God verachten, bespotten en kruisigen, maar ook Zijn opstanding uit de dood. “We verplaatsen ons in Jezus’ tijdgenoten en zo maken koorleden, bezoekers én musici op een vernieuwende manier kennis met het paasverhaal”, melden de organisatoren.

Kaarten voor de concerten kunnen vooraf worden gereserveerd via projectkoor16@gmail.com of worden gekocht aan de zaal. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro per kaart. Aanvang van beide concerten is om 20.00 uur.