Reis naar de  maan
Reis naar de maan Foto: Mike Petrucci

Lezing over ruimtevaart en de toekomst van de mensheid

vrijdag 10 februari 2023 20:00 t/m 22:00

20:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streefknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht verzorgt Rob van den Berg op vrijdagavond 10 februari vanaf 20.00 uur een lezing over ruimtevaart en de toekomst van de mensheid.

Nog voordat de eerste mensen op de maan liepen, fantaseerden mensen al over reizen door het heelal. Na de laatste bemande maanlanding in 1972 zijn astronauten niet verder gereisd dan een paar honderd kilometer boven het aardoppervlak. Toch heeft de ruimtevaart sindsdien een grote ontwikkeling doorgemaakt en kunnen we niet meer zonder. Wereldwijde communicatie, navigatie, betere weersvoorspellingen en andere vormen van informatie worden door een groeiende vloot van satellieten mogelijk gemaakt. Ook zijn er plannen om binnenkort weer mensen naar de maan te brengen, en zelfs naar Mars en misschien nog verder. Wat betekent dit voor de toekomst van de mensheid? Rob van den Berg, ruimtevaartdeskundige van sterrenwacht Sonnenborgh en Naturalis, voormalig directeur Space Expo, presenteert de laatste stand van zaken over wat ruimtevaart te bieden heeft.

Rob van den berg is afgestudeerd geoloog/paleontoloog (menselijke evolutie, de evolutie van het leven). Inmiddels heeft hij ruim 17 jaar werkervaring in de IT, 16 jaar werkervaring in museologie en meer dan 9 jaar werkervaring in de ruimtevaart communicatie. Daarnaast houdt Rob zich bezig met het ontwikkelen van tentoonstellingen over de ruimtevaart en het geven van presentaties aan bedrijven, musea en andere diverse groepen.