• Echtpaar Goudswaard met loco-burgemeester Margreet de Deugd.
• Echtpaar Goudswaard met loco-burgemeester Margreet de Deugd. Foto: Bert Bons

Echtpaar Goudswaard uit Alblasserdam vijftig jaar getrouwd

Algemeen 702 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Echtpaar Bert (70) en Corrie (68) Goudswaard uit Alblasserdam vierde op donderdag 23 maart hun vijftigjarig huwelijk.

Loco-burgemeester Margreet de Deugd bracht hen ’s middags een felicitatiebezoek namens de gemeente Alblasserdam. ’s Morgens was het jubilerende stel al verrast met een ontbijt en ’s middags gingen ze met de familie uit eten.

Bert en Corrie hebben vijf kinderen, die allemaal getrouwd zijn. Ze hadden zeventien kleinkinderen, maar helaas is vorig jaar de lieve Fien overleden aan een hersentumor. Het echtpaar is hierdoor nog steeds aangedaan, net als de gehele familie. Verder zijn er al zes achterkleinkinderen voor Bert en Corrie.

Bert is 38 jaar werkzaam geweest in Alblasserdam als uitvaartverzorger, een periode waar hij met veel genoegen en dankbaarheid op terug kijkt. “Je maakt dan de nabestaanden mee tijdens moeilijke, kwetsbare momenten in hun leven en daar mag je hen in helpen.”

Corrie heeft in het verleden nog in de keuken gewerkt bij de Cornelis Vroegestichting in Alblasserdam. Nadat de kliniek in 1972 sloot, heeft ze nog enige tijd een MS-patiënt van het ziekenhuis thuis verzorgd. “Daarna kwamen de kinderen en omdat mijn man vaak op pad was voor zijn werk, en soms ook op lastige tijdstippen weg moest, was ik er thuis voor de kinderen.”

Inmiddels genieten Bert en Corrie van hun pensioen. Bert is nog steeds heel actief voor de Alblasserdamse visverenigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie