Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrecht verlengt tijdelijke subsidieregeling voor ontmoeting en sociale activiteiten

Algemeen 514 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft de subsidiemogelijkheid voor sociale activiteiten een jaar verlengd. Er is 30.000 euro beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan ontmoeting en verbinding.

Het geld dat hiervoor beschikbaar is, is afkomstig van de coronagelden van het Rijk, die de gemeente ontvangen heeft om de samenleving een duwtje in de rug te geven. Het college van burgemeester en wethouders zet deze gelden onder andere in voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuizen in Papendrecht.

Wethouder Jaco van Erk: “Ontmoeting en verbinding met elkaar in straat, buurt, wijk en gemeente is belangrijk. De afgelopen twee jaar hebben laten zien dat de inwoners hier behoefte aan hebben. Daarom is er dit jaar nog de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor sociale activiteiten die bijdragen aan ontmoeting en verbinding.”

Er is in totaal 30.000 euro beschikbaar voor het stimuleren en ondersteunen van buurthuis(-functies). Er kan een maximumbedrag van 3000 euro per buurthuisfunctie worden aangevraagd. Het geld is beschikbaar voor het organiseren van activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en voor een breed publiek toegankelijk. Voor meer informatie en het aanvraagformulier: www.papendrecht.nl. Vanaf nu tot uiterlijk 1 november 2023 kan er een aanvraag worden ingediend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden