• Kinderen van de familie Verweij en De Deugd bij de skatebaan.
• Kinderen van de familie Verweij en De Deugd bij de skatebaan. Foto: Peter van der Spoel

Schoonmaakploeg vindt twee fietsen, een tv en bijzondere lekkernijen in Alblasserdam

Algemeen 1.084 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Met werkelijk perfect mooi weer zijn er zaterdag 18 maart 122 vrijwilligers op pad gegaan om Alblasserdam schoon te maken tijdens een schoonmaakactie van Alblasserdam Schoon.

“Opnieuw dus het maximale aantal deelnemers die me vaak vertelden dat er minder lag dan de vorige keer en ook werd veel genoemd dat er zo onnoemelijk veel filters van sigaretten op straat liggen”, vertelt initiatiefnemer en organisator Peter van der Spoel.

Er werden weer bijzondere dingen gevonden zoals twee fietsen (waarvan een in de sloot), een step, een tv, drie kerstbomen, een zware pallet, een fietsstoeltje, een dik touw, zeil , een stuk opengesneden slang of mantel van een kabel van 50 meter lang, een betonnen paal, een kerstkrans, houten platen, heel veel plastic, glazen flessen en heel veel blikjes.

Uiteindelijk was er een volle OTT-Servicebus naar de gemeentewerf gereden en daar alles te mogen lossen en na de twee wegingen bleek dat er toch weer 480 kilo rommel verzameld was.

Chocoladesoezen
“Maar er was bij deze Opruimactie nog iets heel bijzonders”, vervolgt Peter. “Een gezin vond in de buurt van de Roerdompstraat een boodschappentas die aan een struik hing met erop een briefje met de volgende tekst ‘Omdat jullie zo goed je best doen!’. Toen ze in de tas keken zat daar een doos met chocoladesoezen in en acht warme loempia’s. Tja, wie zou dat nu neergezet hebben? En wat leuk ook, maar is het wel vertrouwd? Ze besloten zelf ook een briefje te maken en die op de vindplaats op te hangen met de tekst ‘Bedankt voor het lekkers’. Er werd even gedacht dat ik dat geplaatst had en om het hoekje een foto stond te maken, maar nee dat was niet zo.”

“Later hoorde ik van een ander gezin dat hun kinderen bij opruimen op het Industrieterrein ter hoogte van de Edisonweg een doos op de grond hadden gevonden met daarop een briefje met de tekst ‘Omdat jullie goed je best doen!, papier prikken, voor jullie’. In de doos van bakker Van de Wegen zaten vijf gebakjes en ook hier werd gedacht dat ik daar iets mee te maken had. Niet dus.”

“Dit is wel een hele bijzondere situatie waarbij iemand die anoniem wil blijven zijn of haar waardering wil laten zien door zoiets te organiseren. Maar ja, waarom op deze manier, het kan ook zomaar door iemand anders gevonden worden. Stond degene wellicht om het hoekje te kijken?”

“Zijn er nog meer mensen met zo’n soort ervaring?”, vraagt Peter van der Spoel zich tot besluit af. “Ik zou toch wel heel graag willen weten wie dit gedaan heeft, want het is wel bijzonder aardig natuurlijk.”

Voor meer informatie: Peter van der Spoel via 06-81193631 of www.alblasserdamschoon.nl.

• Jan van Goolen tijdens de actie.
• De jongens van De Wildt.
• De familie Den Besten.
• Tim en Lieske.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie