Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Internationale Vrouwendag in Alblasserdam: ‘Socrates in de polder’

Algemeen 646 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Politiek actieve vrouwen in Alblasserdam kwamen op Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart bij elkaar in de Raadzaal van de Rederij.

Tessa Stegman, raadslid in de gemeenteraad van Alblasserdam, heeft deze avond geïnitieerd en georganiseerd. De avond begon met een heerlijke maaltijd verzorgd door Stichting Turkish Delight, een stichting die vrouwen helpt om zich volwaardig onderdeel te voelen in de maatschappij onder andere door samen te koken.

Socratisch gesprek
Na de maaltijd vond onder leiding van filosofisch gespreksleider Chantal Richter van de Denkmolen een zogeheten socratisch gesprek plaats over de vraag ‘Wanneer moet je onderscheid maken?’.

Bij een socratisch gesprek luisteren gesprekspartners nauwkeurig naar elkaar en stellen hun eigen oordeel uit om zo het gesprek te verdiepen. Tijdens dit gesprek ging het onder andere over het onderscheid tussen mannen en vrouwen.

Volgend jaar opnieuw
“Het was een inspirerende avond waar voor ons belangrijke onderwerpen aan bod kwamen en we elkaar veel beter hebben leren kennen”, vertelde wethouder Margreet de Deugd na afloop. Tessa Stegman hoopt dat meer Alblasserdamse vrouwen mee gaan doen met de politiek omdat de gemeenteraad een betere afspiegeling van de maatschappij zou moeten zijn.

Vrouwen die meer willen weten over wat er mogelijk is of wat gemeenteraadswerk inhoudt, kunnen contact met haar opnemen. Ze concludeerde: “Internationale vrouwendag 2024, daar heb ik nu al zin in!” Want dat er volgend jaar weer een activiteit op deze vrouwendag komt, staat voor de aanwezigen vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie