• Vrijwilligers van De Groene Long aan de slag.
• Vrijwilligers van De Groene Long aan de slag. Foto: aangeleverd

De Groene Long: actiepunten aanpakken Lammetjeswiel niet uitgevoerd

Algemeen 778 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het gemeentebestuur heeft actiepunten uit 2019 om het Lammetjeswiel aan te pakken niet uitgevoerd. Dat stelt Stichting De Groene Long in een schrijven aan het gemeentebestuur. 

De stichting verwijst daarbij naar een overleg van meer dan vier jaar geleden, op 31 januari 2019. Bij deze vergadering waren onder anderen de inmiddels oud-wethouders Peter Verhey en Arjan Krayo aanwezig. Volgens de stichting is er afgesproken dat meerdere actiepunten opgepakt zouden worden. Uit het overzicht in het schrijven blijkt dat het overgrote deel nog niet gerealiseerd is.

Het gaat onder meer om het herstel van het gesloopte doolhof, het creëren van twee of drie natuurlijke entrees tot het natuur- en recreatiegebied, het aanbrengen van een ijsvogelwand op het eiland in het Lammetjeswiel en het veranderen van één van de weilanden tot een bloemenweide met een aantal knotwilgen. ‘Graag horen wij van u wanneer deze punten alsnog opgepakt en uitgevoerd gaan worden.’

Notulen
Overigens zijn er ook actiepunten die wel van de te-doen-lijst geschrapt kunnen worden: de vijvers hebben een meanderende en natuurlijke vorm gekregen en de blauwalgbestrijding is door het langer draaien van de pomp opgeschroefd. ‘Er zou een insectenhotel komen. Dit is gerealiseerd door De Groene Long’.

Het stichtingsbestuur baseert zich op de eigen herinneringen en notities van de vergadering in 2019. Er was volgens De Groene Long wel een notulist vanuit de gemeente aanwezig, maar: ‘Notulen hebben wij nooit ontvangen. Desgevraagd heeft een ambtenaar ons laten weten dat hij deze notulen ook niet kan vinden.’ 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Auto in Alblasserdam zwaar beschadigd door explosie; politie doet onderzoek 112 1 uur geleden
Afbeelding
't Nokkenwiel en Het Palet uit Alblasserdam vieren de week van het openbaar onderwijs en opvang Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Passiestonden in de Sionskerk te Papendrecht Algemeen 22 uur geleden