• Margreet van Driel kreeg de voorzittershamer overhandigd van Trijntje van Es.
• Margreet van Driel kreeg de voorzittershamer overhandigd van Trijntje van Es. Foto: Gemeente Papendrecht

Margreet van Driel beëdigd als burgemeester van Papendrecht

Algemeen 762 keer gelezen

PAPENDRECHT • Margreet van Driel is woensdagavond 8 februari beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Papendrecht.

Tijdens een zogenaamde buitengewone raadsvergadering werd zij toegesproken en kreeg zij de gelukwensen van onder meer Commissaris van de Koning Jaap Smit. Ook waren er toespraken van CDA-raadslid Leon van den Dool namens de vertrouwenscommissie die belast was met de sollicitatie, wethouder Arno Janssen namens het gemeentebestuur en burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht namens de omliggende gemeenten.

Margreet van Driel kreeg de ambtsketen omgehangen door D66-raadslid Trijntje van Es, die de bijzondere raadsvergadering leidde. Ook overhandigde zij de voorzittershamer aan de nieuwe burgemeester.

In haar dankwoord vertelde Margreet van Driel dat de enthousiaste verhalen van Papendrechters, die zij ontmoette toen zij incognito op bezoek was in het dorp, haar inspireerden om te solliciteren als burgemeester van Papendrecht.

Ook had de hele sollicitatieprocedure aangevoeld als een warm bad. “In de sollicitatie stond dat de gemeente op zoek was naar de beste burgemeester voor Papendrecht. Het ligt niet in mijn aard om dat te zeggen van mezelf. Ik wil er vooral gewoon zijn voor iedereen”, vertelde ze.

Ook gaf ze aan dat ze graag een kentering teweeg zou willen brengen in het afgezwakte vertrouwen van inwoners in het openbaar bestuur.

De oud-wethouder uit Zoetermeer kiest voor het burgemeesterschap vanwege de verschillende rollen die daarbij horen. “De meest bekende is die van burgermoeder, zichtbaar zijn voor inwoners en ondernemers. Je kunt bijdragen aan het maatschappelijk welzijn van de gemeenschap.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Commissaris van de Koning Jaap Smit nam de eed af.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie