Afbeelding
Foto: Hille de Bruin

Geen algeheel voederverbod in Papendrecht

Algemeen 680 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met een krappe meerderheid heeft de gemeenteraad van Papendrecht donderdagavond 2 februari besloten om geen algeheel voederverbod in te stellen.

Zo’n voederverbod heeft met name betrekking op het voeren van vogels, maar zou met name het aantal muizen en ratten moeten terugdringen in de gemeente.

“Het voer dat gestrooid en achtergelaten wordt is niet per definitie goed voor de dieren waarvoor het bedoeld is”, vindt de fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP), die in het verleden al meer pogingen gedaan heeft om een voederverbod in te stellen.

De partij kreeg donderdag GroenLinks, de PvdA, D66 en CDA aan zijn zijde, maar dat was net niet voldoende om een voederverbod erdoor te krijgen.

De tegenstanders van zo’n verbod (PAB, ChristenUnie, SGP en VVD) vreesden dat zo’n verbod veel geld gaat kosten en niet te handhaven is.

Ook de verantwoordelijke wethouder Arjan Kosten zag niets in een algeheel voederverbod. Hij voelde meer voor een publiciteitscampagne, waarin opgeroepen wordt om in het wild levende vogels niet te voeren, met daarbij een uitleg waarom dat beter is.

Daarnaast wil hij, ook met voorlichting, de meldingsbereidheid bij inwoners vergroten bij overlast. Als overlast van muizen en ratten goed en snel gemeld wordt, kan de gemeente beter optreden.

Wel erkende de wethouder dat er een lichte stijging is in de aantallen muizen en ratten in de gemeente. “Dat heeft te maken met dat we geen gif meer mogen gebruiken in de bestrijding van deze dieren”, legde hij uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie