Afbeelding
Foto: 123RF.com

Scholen zamelen post in voor inwoners van Alblasserdam

Algemeen 410 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Deze week wordt op een groot aantal scholen in Alblasserdam post verzameld voor mensen binnen het dorp. 

Alle kinderen kunnen een brief, kaart of tekening maken voor iemand die dat goed kan gebruiken óf gewoon voor iemand die ze een blijk van waardering willen geven. ‘Met deze actie wordt er bijgedragen aan een zorgzaam dorp, waarin we oog hebben voor elkaar’, stellen de organisatoren. 

Het initiatief voor deze postactie komt vanuit Jolanda Huigen van het abc-team. Zij ging met dit idee naar scholen en buitenschoolse opvang in Alblasserdam en merkte al snel dat het initiatief enthousiast werd ontvangen. “Elke school geeft zijn eigen draai aan de actie. Dat is mooi om te zien.” 

Bovenbouw
In de week van 6 tot 11 februari zal alle post verzameld worden. Daarna wordt het gesorteerd per wijk. Kinderen uit de bovenbouw die willen helpen bij het sorteren kunnen zich inschrijven via www.abcalblasserdam.nl. In de week van 13 februari, de week van Valentijn, zal de post bezorgd worden. Dit zal vooral gedaan worden door de kinderen van de buitenschoolse opvang.

De post mag in een envelop met daarop een naam, straatnaam en huisnummer vermeld. “Post zonder adres krijgt ook een goede bestemming. Hierover is overleg geweest met de welzijnscoaches van het Brughuis. Alle post vanuit deze actie zal begeleid worden door een klein kaartje met een boodschap vanuit het abc-team en de welzijnscoaches. Hierdoor is de post te herkennen als onderdeel van deze actie.” 

Facebookpagina
Scholen die nog niet meedoen, kunnen een mail sturen naar jc.huigen-dekker@alblasserdam.nl. Voor verdere informatie over deze actie is er de Facebookpagina van het abc-team: https://www.facebook.com/HetABCTeam

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie