• Het kaartje waar de twee straten met vraagtekens staan.
• Het kaartje waar de twee straten met vraagtekens staan. Foto: Aangeleverd

Zoektocht naar nieuwe naam voor een oude straat in Papendrecht

Algemeen 1.628 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Commissie Naamgeving heeft in het afgelopen jaar met succes een beroep gedaan op de Papendrechtse bevolking bij het zoeken van nieuwe buurtnamen. Die creativiteit willen ze opnieuw benutten. “Graag vragen we u dit keer mee te denken over twee nieuwe straatnamen in de wijk Kraaihoek”, meldt voorzitter Wim de Leur namens de commissie.

Zoals al geruime tijd bekend, zal over niet al te lange tijd de oudste uitbreidingsbuurt van de gemeente worden gesloopt. De huizen in de Badhuisstraat, de Boomgaardstraat en de Weteringsingel voldoen niet meer aan de normen van deze tijd en zullen dus verdwijnen.

In plaats daarvan komt een compacte buurt met een nieuw stratenplan en het nodige groen. De commissie is van mening dat waar mogelijk de oude namen zoveel mogelijk moeten terugkomen. Dat is bijvoorbeeld in het geval van de Boomgaardstraat geen probleem. In het geval van de Weteringsingel ligt dat echter lastiger. Het eerste stuk van de Weteringsingel, dat begint vanaf de Veerweg, sluit niet meer direct aan op de nieuwe wijk, waardoor de toekomstige straat die langs de Wetering wordt gebouwd, een andere naam moet krijgen.

Wim de Leur: “En natuurlijk denkt u nu: ‘Geef dan dat eerste stuk een andere naam’. Het voert te ver om in dit korte artikel uit te leggen waarom dat bijna onmogelijk is. Maar geloof me, dat is grondig bekeken. Kortom, we zoeken een nieuwe naam voor de oude Weteringsingel, net als voor de straat die daar haaks op komt te staan.”

Op het bijgaande kaartje staan die twee straten voorzien van vraagtekens. De Leur: “De commissie maakt het u niet gemakkelijk. We zoeken uiteraard een naam die past bij de rest van de wijk. Het Badhuis, de Wetering, de Boomgaard; het zijn allemaal namen die te maken hebben met de omgeving en in ieder geval zijn het geen namen van personen. Aan die randvoorwaarden moeten de nieuwe straatnamen dus ook voldoen.”

Hij vervolgt: “We hopen dat u deze uitdaging aan wilt gaan. De inzender van de meest geschikte naam mag rekenen op een aardige attentie. Daarbij moet u niet denken aan ‘Miljoenenjacht’; voor een nieuwe auto moet u dapper verder sparen. Maar u kunt wel rekenen op een lekkere slagroomtaart van Bakker Vlot. En ‘de eer’ natuurlijk. De eer een eigen bedachte straatnaam te zien in ons mooie dorp.”

Bijdragen kunnen tot 8 februari gemaild worden naar naamgeving@papendrecht.nl of verstuurd worden naar Wim de Leur, Veerdam 17, 3351 AJ Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie