Afbeelding
Foto: Photographee.eu

Klachten over doelgroepenvervoer in Papendrecht blijven doorgaan

Algemeen 772 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ook de nieuwe vervoerder RMC Rotterdam krijgt het niet voor elkaar om het doelgroepenvervoer te verbeteren.

Klachten over het te laat komen of helemaal niet komen voor ritten voor bewoners die afhankelijk zijn van rolstoel- en scootmobielvervoer zijn er nog steeds.

RMC Rotterdam BV heeft per 1 januari de uitvoering van de Stroomlijn overgenomen. De problemen bij het doelgroepenvervoer (Stroomlijn) spelen dus al een tijdje, maar een verbetering lijkt nog niet aan de orde.

“We zijn in principe blij dat RMC Rotterdam BV is gevonden om per 1 januari de uitvoering van de Stroomlijn over te kunnen nemen. Toch zijn de eerste ervaringen met deze nieuwe vervoerder ook niet ideaal”, vertelde GroenLinks duoraadslid Jacco van den Boogaard donderdagavond tijdens de commissievergadering Samenleving.

Hij vervolgde: “Vanuit onder andere de WMO-adviesraad horen we dat de Drechthopper nog dikwijls te laat komt, ook voor ritten die duidelijk prioriteit hebben, zoals ziekenhuisafspraken. In het ergste geval worden inwoners simpelweg niet opgehaald. Tevens wordt er grofweg 15 procent minder aanvraag gedaan.”

GroenLinks vroeg aan de verantwoordelijke wethouder Jaco van Erk naar mogelijke oplossingen. De wethouder erkende de knelpunten, maar kon geen kant-en-klare oplossingen aanbieden. Er hebben gesprekken plaatsgevonden, maar daarmee is niet alles opgelost. “Het heeft de volle aandacht”, verzekerde wethouder Van Erk.

Hij vervolgde: “Gezien de aard van de problemen zijn er geen snelle oplossingen. Een tekort aan chauffeurs is niet zomaar opgelost. De blik is wel op de toekomst. Toekomstbestendig doelgroepenvervoer is het doel. Maar ik waarschuw wel alvast: zoals het was, zal het niet snel weer worden.”

Jacco van den Boogaart vroeg extra aandacht voor medische ritten. “Ik heb begrepen dat zelfs die ritten niet op tijd gereden zijn. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de mensen die het betreffen.” Wethouder Van Erk beloofde dit als aandachtpunt mee te nemen in vervolggesprekken die hij binnenkort heeft over het doelgroepenvervoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie