Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Maximum oplaadpunten elektrische auto’s Alblasserdam bereikt; nieuw beleid nodig voor extra locaties

Algemeen 2.015 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er is nieuw beleid nodig om het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in Alblasserdam uit te breiden. Het maximum is al bereikt, er is geen ruimte om er meer te plaatsen.

Dat meldt wethouder Marten Japenga op vragen van de PvdA. De partij vroeg waarom het gemeentebestuur ervoor koos met slechts één aanbieder van oplaadpunten verder te gaan. Onjuist, stelt de wethouder. ‘De gemeente maakt geen keuze in aanbieders. Elke aanbieder kan meedoen.”

Maar, zo gaat hij verder, meer aanbieders hebben nu nog geen zin. ‘Alle aangewezen locaties zijn voorzien en er kunnen er niet meer worden aangevraagd. Er is nieuw beleid in de maakt met extra locaties en nieuwe contracten voor aanbieders. Twee nieuwe aanbieders willen zich hierbij aansluiten.’

Zomer 2023
Volgens Japenga heeft elke woonbuurt in Alblasserdam nu minimaal één oplaadpunt met twee aansluitingen en twee gereserveerde parkeerplaatsen.

Wanneer het nieuwe beleid klaar is, is nog niet duidelijk. ‘De huidige verwachting is rond de zomer van 2023. (..) Hiervoor zijn we afhankelijk van de regio. De provincie en de regio halen kennis op over de ontwikkeling van elektrisch rijden, maken prognoses en stellen standaard-documenten op die wij kunnen gebruiken voor lokaal beleid.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden