• André de Jager met zijn gouden medaille.
• André de Jager met zijn gouden medaille. Foto: Aangeleverd

OP eert stadsorganist André de Jager met gouden medaille

Algemeen 1.102 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft aan de plaatselijke stadsorganist André de Jager een gouden medaille uitgereikt.

In 2016 werd André de Jager tot stadsorganist van Papendrecht benoemd. Om te markeren dat André de Jager zich sindsdien als stadsorganist heeft ingespannen voor het geven van bekendheid aan Papendrecht door middel van zijn bijdrage aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van orgelmuziek, de muziekpraktijk en de orgelcultuur, alsmede door middel van het geven van concerten, zijn werk als inspirator en begeleider van talentvolle musici, vindt Onafhankelijk Papendrecht het van belang André de Jager te eren met een gouden medaille.

De aanstelling van stadsorganist past goed bij de gemeente Papendrecht en prolongatie zou de voortzetting van een mooie culturele traditie kunnen betekenen. “Daarvoor willen wij ons inzetten”, aldus Ruud Lammers van OP.

De lijst van verdiensten van André de Jager is lang. Lammers: “Maar naast de kerstconcerten en de begeleiding van kerkdiensten, zijn de concerten die hij (online) verzorgde in de moeilijke coronaperiode memorabel te noemen. Met een opgewekt gemoed en positief ingesteld, vrolijk en hartelijk als mens; als musicus genereus en begenadigd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden