Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opnieuw verlichte Kersttocht door Alblasserdam

Algemeen 920 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na het succes van 2017 en 2019 slaan verschillende kerken uit Alblasserdam de handen opnieuw ineen. In samenwerking met Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam wordt op zaterdag 17 december weer de verlichte Kersttocht door Alblasserdam gehouden.

De wandeltocht heeft de titel ‘Alblasserdam Op Weg Naar Kerst’ gekregen. Deze verlichte tocht is voor jong en oud, en start en eindigt op het plein bij Landvast. Alle mensen uit Alblasserdam en omgeving mogen zich net als Jozef en Maria in het Kerstverhaal ‘inschrijven’ tussen 18.00 en 19.30 uur.

De tocht is ongeveer 2,85 kilometer. Deelnemers laten zich meevoeren door het verhaal en volgen de lichtjes. Gedurende de tocht komen de mensen langs een aantal fragmenten uit het bekende bijbelverhaal. Zo komen de mensen onder andere langs Jozef en Maria, de herberg, de wijzen, de stal en Herodes. Deze fragmenten worden uitgebeeld door een aantal kerken uit Alblasserdam. Alle kinderen mogen verkleed komen als een personage uit het bijbelverhaal, denk bijvoorbeeld aan een herder, een engel, een wijze, enzovoorts.

Terug bij cultureel centrum Landvast is er voor iedereen een warm drankje en kan er geknutseld worden door de jeugd. Tijdens de tocht zijn er verschillende qr-codes te scannen, waardoor het kerstverhaal ook in begrijpelijke teksten voor de jeugd te vinden is. Na afloop van de tocht kan men in Landvast luisteren naar een dorpskerstzang, door Gospelgroep His Voice.

De deelnemende kerken zijn: Wijkgemeente de Brug, De Ichthuskerk, De Levensbron (geref. kerk vrijgemaakt), De Eltheto gemeente en Evangelische gemeente Jozua. Voor meer informatie: www.kerst-alblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden