Afbeelding

Wethouder komt met plan van aanpak voor overlast Ponykade in Alblasserdam

Algemeen 894 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Om de (zomerse) overlast aan de Ponykade in Alblasserdam tegen te gaan, komt wethouder Marten Japenga voor de zomer van 2023 met een plan van aanpak.

Dat beloofde hij donderdag tijdens de commissievergadering Grondgebied. In de zomerse maanden wordt er druk gebruik gemaakt van de Ponykade om er te zwemmen, bij elkaar te komen, te varen en muziek te luisteren. Omwonenden ervaren daar al jaren de nodige overlast van.

“Dat loopt uiteen van geluidsoverlast tot scheldwoorden”, lichtte wethouder Japenga toe. “Meerdere omwonenden geven aan: ‘Wij zijn hier om een bepaalde reden komen wonen en daar past dit niet in.’ In 2020 werd de overlast als behoorlijk extreem ervaren. De daarop volgende jaren is het wel minder geworden.”

Levensgevaarlijk
Hij wil de winterse maanden aangrijpen om op zoek te gaan naar oplossingen voor de zomerperiode. “We gaan daarvoor het gesprek aan met onder anderen de omwonenden. Je zult het één en  ander blijven merken van de recreanten langs de Ponykade, maar er moet een oplossing komen die voor alle betrokkenen een aanvaardbare situatie oplevert. Dat is de zoektocht die we samen aangaan.”

SGP-raadslid Eric Boersma, zelf ook woonachtig in de omgeving van de Ponykade, wees de wethouder nadrukkelijk op het gedrag op het water. “Er wordt knetterhard gevaren, echt levensgevaarlijk. Naast de overlast is de veiligheid zeker ook een issue.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden