Leeg klaslokaal.
Leeg klaslokaal. Foto: 123RF.com

Raad Alblasserdam trekt 664.000 euro uit voor voorbereiding nieuwbouw OBS ‘t Nokkenwiel

Algemeen 1.421 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor de nieuwbouw van openbare basisschool ‘t Nokkenwiel gaat de gemeenteraad van Alblasserdam binnenkort 664.000 euro beschikbaar stellen.

Tijdens de commissievergadering Grondgebied bleek donderdag dat alle partijen hiermee in kunnen stemmen. Het krediet is nodig om de voorbereidingen voor dit nieuwbouwproject te treffen. Het doel is om de het nieuwe schoolgebouw in 2025 op te leveren. De totale kosten schat het gemeentebestuur op 8,3 miljoen euro.

Meerdere raadsleden vroegen wethouder Margreet de Deugd of er op dit gebied tegenslagen verwacht konden worden. “In de huidige tijd, met de vele onzekerheden die er zijn, kan ik u niet veel garanties geven”, reageerde zij.  ”Wel kan ik u toezeggen dat we hier zo goed mogelijk op sturen.”

Het Palet
Ze gaf daarnaast aan dat het huidige ruimtetekort van openbare basisschool Het Palet waarschijnlijk deels opgevangen wordt in de nieuwbouw van ‘t Nokkenwiel. “Het idee is om een aantal lokalen van Het Palet hierin onder te brengen.”

Ook werd de wethouder bevraagd over het aantal leerlingen in de komende jaren. “De leerlingenaantallen zijn redelijk stabiel in Alblasserdam. We kunnen van de huidige prognoses uitgaan.”

Meerdere gebruikers
Als laatste stipte Margreet de Deugd de mogelijkheid van meerdere gebruikers van het gebouw aan. “Er zijn meerdere gegadigden om samen met ons op te trekken. Het gaat daarbij om onder meer Syndion (een organisatie die zich richt op mensen met een beperking, red.) en 10-14 Onderwijs. De gesprekken zijn in een beginnend stadium. Eind 2023 zal hier meer duidelijkheid over zijn.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie