• In de nacht van 1 op 2 december werd in Kinderdijk een man neergeschoten.
• In de nacht van 1 op 2 december werd in Kinderdijk een man neergeschoten. Foto: ZHZ Actueel

Neergeschoten man Kinderdijk overleden; Alblasserdammer opgepakt

Algemeen 995 keer gelezen

ALBLASSERDAMKINDERDIJK • De 74-jarige die in de nacht van 1 op 2 december werd neergeschoten in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de politie woensdag 7 december.

 Op 5 december, einde middag werd in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk. Zijn woning in de Vogelbuurt in Alblasserdam is doorzocht. De opgepakte man was goed bevriend met de bewoonster van de villa op De Punt in Kinderdijk en was daar jarenlang klusjesman.

Zwaargewond
Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hij overleed op 6 december in de avond. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd.

Onderzoek
De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor. Er werd direct een groot onderzoek gestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.

Bron: ZHZ Actueel

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden