Afbeelding

Lening 1,1 miljoen euro gemeente Alblasserdam voor renovatie hockeyveld en tekort sportpark Souburgh

Algemeen 612 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Om het hockeyveld op sportpark Souburgh te renoveren én een liquiditeitsprobleem op te lossen, wil het Alblasserdamse college een lening van 1,1 miljoen euro verstrekken aan de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh.

Het hockeyveld wordt gerenoveerd in 2023. Het is gebruikelijk dat de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh (een samenwerkingsverband tussen de gemeentes Alblasserdam en Molenlanden) het geld hiervoor leent van de gemeente.

De investering is begroot op 750.000 euro. De Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh heeft daarnaast meer geld nodig om de bestaande leningen aan de gemeente Alblasserdam af te kunnen lossen. Op 12 oktober heeft het bestuur daarom gevraagd om een lening van in totaal 1,1 miljoen euro te verstrekken.

Commissievergadering
Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om hiermee akkoord te gaan. Donderdag 8 december wordt dit voorstel in de commissievergadering besproken. Daarbij komt ook aan bod dat de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh nu nog geen zogenaamde liquiditeitsplanning heeft.

‘Hierdoor bestaat geen inzicht in hoeverre de GR in de toekomst aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen’, meldt het college aan de raad. ‘Dit is een risico. (..) Aan het bestuur van de GR zal worden meegedeeld dat een liquiditeitsplanning noodzakelijk wordt geacht.’

Niet verstrekken
Deze planning zal niet klaar zijn voor het verstrekken van de lening. Burgemeester en wethouder willen daar ook niet op wachten. ‘Het niet verstrekken van de lening heeft tot gevolg dat het hockeyveld niet kan worden gerealiseerd. Daarnaast kan GR Souburgh dan niet meer voldoen aan de plicht om andere leningen af te lossen.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie