Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Meeste Alblasserdamse verenigingen kunnen hogere energielasten goed aan

Algemeen 718 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De meeste Alblasserdamse (sport)verenigingen zijn goed in staat om de hogere energielasten te betalen. Er zijn enkele verenigingen, met name de Historische Vereniging West Alblasserwaard (HVWA) en harmonievereniging Excelsior, die tegen problemen aanlopen.

Dat meldt de gemeente Alblasserdam naar aanleiding van vragen die hierover gesteld zijn door de fractie van de PvdA in Alblasserdam. De partij was benieuwd naar de financiële situatie van verenigingen in Alblasserdam naar aanleiding van de huidige energiecrisis, en wat de gemeente kan doen om hen bij te staan.

Uit de reactie van het gemeentebestuur blijkt dat het algemene beeld mee lijkt te vallen. Alleen de HVWA en Excelsior moeten veel meer huur gaan afdragen en kunnen dat niet betalen vanuit de opbrengsten die zijn binnenkrijgen.

Op sportpark Souburgh zijn enkele verenigingen die ook te kampen hebben met de gevolgen van de energiecrisis. Met name voetbalvereniging De Alblas heeft het moeilijk, met een forse naheffing op de energierekening en het feit dat ze in een verouderd gebouw uit de jaren tachtig zitten.

Atletiekvereniging AAA gebruikt weinig gas en hockeyclub Souburgh en tennisvereniging ATV spinnen garen bij de vaste energiecontracten die zij in het verleden hebben afgesloten. Een mooi voorbeeld is rijvereniging Beyaert. Zij gebruiken de inkomsten van de zonnepanelen om te investeren in maatregelen om van het gas af te gaan.

De gemeente Alblasserdam helpt verenigingen waar zij kunnen op weg in de regelingen voor tegemoetkomingen die er zijn vanuit de landelijke overheid. Daarnaast wil college wil de consequenties van de verhoogde energierekening in beeld brengen van zowel het gemeentelijk vastgoed als het maatschappelijk vastgoed.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 19 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden