• Een tiny house dat in Ottoland gerealiseerd is.
• Een tiny house dat in Ottoland gerealiseerd is. Foto: Linda den Besten

Gemeente Papendrecht gaat geen plannen maken voor tiny houses

Algemeen 1.093 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat zich de komende tijd niet bezighouden met het realiseren van tiny houses. Een initiatief hiertoe van de fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) vond geen weerklank.

Vrijwel alle partijen in de Papendrechtse gemeenteraad gaven woensdag tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, toen het onderwerp behandeld werd, aan dat ze in principe vóór tiny houses zijn, maar dat deze woonvorm eigenlijk niet passend is voor Papendrecht.

Yorick Hardenbol-Kroek (D66): “We zijn voor tiny houses, maar Papendrecht is al aardig vol. Tiny houses zijn in principe vrijstaand, dus nemen die aardig wat ruimte in.” Annemarie Verschoor (CDA): “Het concept is goed, maar wat ik lastig vind, is dat ze relatief veel ruimte innemen. Als je meer mensen een woning wil bieden, zijn er andere woonvormen die beter zijn en die ook voor starters goed betaalbaar zijn.”

De Wieken
OP had een plan ingediend voor 21 tiny houses in het gebied waar voorheen de tijdelijke locatie van De Wieken gevestigd was, langs de dijk van De Noordhoek in Papendrecht. Tijdens de vergadering bleek dat de gemeente Papendrecht al andere plannen heeft met dat gebied. Er gaan naar verwachting tijdelijke flexwoningen komen om het woningtekort in Papendrecht te verlichten.

Wethouder Arno Janssen vertelde niet hoeveel woningen daar komen, maar in ieder geval zullen dat er aanzienlijk meer zijn dan de 21 tiny houses die OP had ingetekend in hun schetsplan. Er mogen in het grootste deel van dat braakliggend terrein overigens geen permanente woningen komen, omdat het gebied dichtbij een industriezone ligt.

Ook de wethouder bleek geen voorstander te zijn van tiny houses, omdat je die niet kunt stapelen. “Als je meer huizen wil, dan moet je de hoogte in. Dat gaan we ook doen met de tijdelijke woningen aldaar.”

Tijdens de vergadering bleek dat het OP niet persé om de tiny houses op het terrein De Wieken ging, maar om een principiële discussie over de wens voor tiny houses in Papendrecht. De conclusie van de vergadering was dat Papendrecht geen initiatieven zal nemen voor het realiseren van tiny houses.

Dat neemt niet weg dat inwoners en grondbezitters in Papendrecht zelf initiatieven kunnen nemen om een of meerdere tiny houses te realiseren op hun eigen terrein. Wethouder Janssen gaf woensdagavond tijdens de commissievergadering echter aan dat er bij hem tot nu toe geen aanvragen zijn binnen gekomen voor tiny houses in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden