• Het kwaliteitsbewijs werd eind vorige week opgehangen.
• Het kwaliteitsbewijs werd eind vorige week opgehangen. Foto: Aangeleverd

Kwaliteitsbewijs voor kinderboerderij Papenhoeve in Papendrecht

Algemeen 1.026 keer gelezen

PAPEENDRECHT • Kinderboerderij Papenhoeve in Papendrecht heeft woensdag 16 november het vSKBN kwaliteitsbewijs behaald.

Het vSKBN (vereniging stads- en kinderboerderijen Nederland) heeft als brancheorganisatie een kwaliteitsgarantie van en voor kinderboerderijen die lid zijn van de vSKBN. Voldoen aan alle wet- en regelgeving is daarbij een eerste vereiste. Dit wordt het kwaliteitsbewijs genoemd.

Sinds 2014 is de kinderboerderij opnieuw opgezet. Het was destijds al een wens van de gemeente Papendrecht om het keurmerk, wat nu een kwaliteitsbewijs is geworden, te behalen.

Sinds 2019 DrechtwerkGroen de kinderboerderij beheert en sinds mei 2022 ook DrechtwerkActief betrokken is bij het beheer van de kinderboerderij, was de wens groot bij beheerder Loes van Jaarsveld om het kwaliteitsbewijs te realiseren.

Loes van Jaarsveld en assistent beheerder Megan Blokland hebben zich verdiept in het kwaliteitsbewijs en in grote lijnen werd er gekeken naar dieren en hun welzijn, hygiëne en veiligheid voor publiek en zorg voor personeel, gezondheid en veiligheid.

Van administratie achter de schermen tot aan het uitwerken van de werkzaamheden op de werkvloer: alles werd onder de loep genomen.

Door de geweldige inzet van personeel, vrijwilligers en stagiaires is het behalen van het kwaliteitsbewijs tot stand gekomen. Zij zijn daarom bijzonder trots op het behaalde resultaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden