Afbeelding
Foto: 123RF.com

Onderzoek in Papendrecht naar gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs

Algemeen 873 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat onderzoek doen naar het aanbieden van gratis openbaar vervoer voor 66-plussers met een krappe beurs.

Een motie van de PvdA om dit te regelen werd donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering met ruime meerderheid aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen.

“Het openbaar vervoer is er om mensen te laten deelnemen aan de samenleving”, legde Derya Karso van de PvdA uit.

Het liefst zou de partij het gratis openbaar vervoer breed uitrollen in de maatschappij, maar er is nu, in eerste instantie, alleen gekozen voor 66-plussers die wat minder te besteden hebben.

Derya: “66-plussers die minder mobiel zijn en een krappe beurs hebben, lopen een groter risico om eenzaam te worden en een kwetsbare gezondheid te ontwikkelen.”

Ook vindt de PvdA dat het stimuleren van het gebruik van openbaar vervoer past in de ambitie om klimaatdoelstellingen te realiseren.

Met de motie riep de PvdA het gemeentebestuur op om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om gratis OV voor deze doelgroep in te stellen.

Wethouder Jaco van Erk bleek bereid te zijn om een ‘globale verkenning’ te doen, zonder toezegging dat het gratis OV er ook daadwerkelijk komt. Hij zat daarmee op één lijn met partijen als ChristenUnie, SGP, CDA en Papendrechts Algemeen Belang (PAB), die een onderzoek prima vonden, maar zich nog niet wilden vastpinnen op de invoering ervan. Eerst moet de haalbaarheid goed onderzocht worden.

GroenLinks, OP, D66 en uiteraard de PvdA spraken zich duidelijker uit voor het invoeren van het gratis openbaar vervoer voor 66-plussers met een krappe beurs. Wat hen betreft moet niet onderzocht worden óf het er komt, maar hoe het er komt. De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) zou graag de jeugd ook gratis gebruik willen laten maken van het openbaar vervoer.

Die wens wordt echter niet meegenomen in het onderzoek dat nu opgestart wordt. Naar verwachting zal het onderzoek naar het invoeren van gratis OV voor mensen vanaf 66 jaar uiterlijk 1 april volgend jaar afgerond zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden