Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrecht maakt plan voor aanpak energiecrisis en armoede

Algemeen 857 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is bezig met een onderzoek naar een passende aanpak van de energiecrisis en de armoede in het dorp.

Dat deelde wethouder Jaco van Erk donderdagavond mee tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij reageerde op vragen van Chris Grimmius (GroenLinks) en Willem Goudriaan (SGP), die aandacht vroegen voor de stijgende energiekosten voor Papendrechtse clubs en verenigingen en het bedrijfsleven.

“De meeste clubs zitten met de handen in het haar. Er is weinig ruimte om de inkomsten te verhogen. Een hogere contributie vragen zal ertoe leiden dat leden vertrekken en dan komt er juist minder geld binnen. Kleedkamers sluiten, niet meer douchen, het zijn allemaal opties die nu spelen”, vertelde Chris Grimmius tijdens de raadsvergadering.

Hij wilde van het gemeentebestuur weten of er mogelijkheden zijn vanuit de gemeente om te helpen. De SGP stelde soortgelijke vragen.

Wethouder Jaco van Erk reageerde daarop met de mededeling dat de gemeente Papendrecht enkele weken terug een onderzoek begonnen is. “We wilden nadenken over passende aanpak energiecrisis en armoede. Dat onderzoek zit in de afrondende fase”, aldus de wethouder. “Want de situatie is schrijnend. De urgentie is hoog. We werken er hard aan.”

Wethouder Van Erk verwacht dat de concept rapportage komende dinsdag 4 oktober besproken kan worden in het college. “Het eindresultaat is een pakket maatregelen dat op korte termijn verenigingen en inwoners en mogelijk ook bedrijven uit de brand helpt”, legde hij verder uit.

Tegelijkertijd houdt de gemeente ook nauwlettend in de gaten hoe de aangekondigde landelijke maatregelen gaan uitpakken. Indien mogelijk en als het nodig is, wil de gemeente hierop kunnen reageren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie