• Het opruwen van het asfalt.
• Het opruwen van het asfalt. Foto: Gemeente Alblasserdam

Gemeente Alblasserdam gaat asfalt in bocht Oost-Kinderdijk opruwen tegen ongevallen

Algemeen 683 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam gaat op woensdag 28 september het asfalt in de bocht van Oost-Kinderdijk opruwen om meer ongevallen in die bocht te voorkomen.

Het gaat hier om een tussenmaatregel. Er zal hierdoor gedurende de dag enige verkeershinder ontstaan. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het opruwen zal voor de avondspits klaar zijn.

De gemeente gaat op korte termijn het asfalt van de gehele bocht vervangen. Dit is één van de maatregelen die genomen wordt om het toenemend aantal ongevallen op die locatie te stoppen. Op dinsdag 27 september slipte weer een auto uit de bocht.

Wethouder Marten Japenga zegt hierover: “De veiligheid is in geding en ik voel namens de gemeente de noodzaak om nu maatregelen te nemen.”

Er is op 11 juli een bewonersavond geweest. Samen met een werkgroep van bewoners en gemeente gaat de gemeente verder op zoek naar de beste en meest doeltreffende maatregelen.

Intussen wordt er gekeken naar wat er precies mis is, welke snelheden er worden gereden en onder welke omstandigheden de ongelukken plaatsvinden. Deze bevindingen wil de gemeente in een werkgroep met bewoners verder bespreken. Omdat er in de tussentijd ongelukken blijven gebeuren, heeft de gemeente besloten om een directe maatregel te treffen. Het gesprek met de werkgroep wordt voortgezet. “Omdat we het als gemeente erg belangrijk vinden dat zij zich weer veilig voelen.”

Het opruwen van het asfalt houdt in dat de bovenlaag ruwer wordt gemaakt, zodat de voertuigen meer grip krijgen in de bocht. Ook staan er borden met slipgevaar en is er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie